- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק בג"ץ 7104/02
|
בג"צ בית המשפט העליון בירושלים |
7104-02
7.9.2003 |
|
בפני : 1. אליהו מצא 2. מישאל חשין 3. מרים נאור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: שייך אחמד רידאן עזאם עו"ד ז' כמאל |
: 1. שיך מואפק טריף-בית הדין הדתי הדרוזי לערע 2. שיך נעים הינו 3. בית הדין הדתי הדרוזי לערעורים שיך חאתם ח 4. שיך חאתם חלבי-קאדי בית הדין הדרוזי בעכו 5. בית הדין הדרוזי בעכו עו"ד ע' הלמן |
| פסק-דין | |
העותר ביקש להתמנות כמורשה לעריכת כתבי נישואין לבני העדה הדרוזית בכפר עוספייה. קאדי בית הדין הדתי הדרוזי בעכו דחה את בקשתו בהסתמך על שני נימוקים: האחד, כי העותר סירב למלא טופס שהונפק על-ידי בית הדין האמור, ובו פורטו הקריטריונים למינוי למשרה האמורה. והשני, כי לנוכח העובדה שבכפר עוספייה כבר פועלים שלושה מורשים לעריכת כתבי נישואין, ובהתחשב בהיקף הפעילות הדל שנדרש מהם בשנה החולפת, אין צורך לעת הזאת במינוי מורשה נוסף בכפר האמור. בית-הדין הדתי הדרוזי לערעורים - שלפניו השיג העותר על צדקת החלטתו של הקאדי, דחה את ערעורו של העותר; ומכאן העתירה שלפנינו.
דין העתירה להידחות. בית הדין לערעורים נימק בהרחבה את החלטתו. לדחיית עתירתו של העותר די, לטעמנו, בקביעת בית הדין כי "אינו רואה צורך למנות מורשה נוסף בכפר עוספייה, מאחר וישנם שלושה מורשים אשר עורכים כתבי נישואין לבני העדה ללא רבב ולבית הדין לא הגיעה שום תלונה על פיגור או לחץ המחייב מינוי נוסף". חרף טענות בא-כוח העותר לא מצאנו יסוד לקבוע, כי החלטת בית הדין איננה מתיישבת עם פרשנות סעיף 17 לחוק המעמד האישי הדרוזי, שחוקק על-ידי הפרלמנט הלבנוני, ואשר אומץ על-ידי המועצה הדתית הדרוזית ועל-ידי חברי בתי הדין הדרוזיים.
העותר השיג בעתירתו גם על סמכותו של הקאדי לקבוע, בטופס שהותקן על-ידיו, תנאי כשירות ודרישות נוספות למינוים של עורכי כתבי נישואין בעדה הדרוזית. בתגובה לעתירה, שהגישה פרקליטות המדינה בשם הנהלת בתי הדין הדרוזיים, נאמר, כי ההנהלה נכונה לבחון מחדש, בשיתוף עם משרד המשפטים ומשרד הדתות, את הטופס ואת הקריטריונים הקבועים בו, וכי מסקנות הבחינה המחודשת תובאנה בסופו של דבר לאישורה של המועצה הדתית הדרוזית. נראה לנו, כי די בתשובה זו כדי להניח את הדעת לעת הזאת. לאחר שהמועצה הדתית הדרוזית תגבש את עמדתה הסופית לעניין הטופס ותנאי הכשירות יוכל העותר - אם וככל שתהיה לו עילה לכך - לשוב ולפנות לבית-המשפט.
העתירה נדחית.
ניתן היום, י' באלול תשס"ג (7.9.03).
ש ו פ ט ש ו פ ט ש ו פ ט ת
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
